MENU...
Facebook

Skrzydełka z pieca

Skrzydełka z pieca
Pięknie przypieczone z zewnątrz, mięciutkie w środku. I w ogóle dużo oblizywania palców :)  Skrzydełka w piekarniku piekę dwa razy - najpierw długo w niższej temperaturze, potem już chwilkę z wysokiej. Efekt jest fantastyczny.

Marynata: Sos sojowy, trochę oliwy, łyżka miodu, kapka keczupu, coś pikantnego - sos albo w proszku.

W tym taplam pociachane skrzydełka. Papier do pieczenia na blachę, skrzydła na papier i do piekarnika - 150 stopni, ok. godziny pieczenia i właściwie można wciągać.

Ale...

Czekam trochę - aż ostygną. Przekładam na suchy papier, wcześniej sporo z nich wycieka. I z powrotem do pieca - trochę cieplejszego - jakieś 170-180 stopni - max kwadrans.

Komentarz Tomusia (5 l.) - "Chcę się na nie rzucić."

#edit - obecnie Tomuś ma 8 lat i dalej się na nie rzuca :D   

W ogóle skrzydełka to rewelacyjne jadło - obiadowo, imprezowo, jakkolwiek. Czyste dobro, a do tego bardzo niedrogo.

Tutaj znajdziecie skrzydełka buffalo

tu w wersji chińskiej

a tu w panierce trochę jak z KFC

________________________________________ 

Planujesz domową imprezę - rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi? Chcesz przygotować bogate menu, które oczaruje Twoich gości?

Wjazd na kuchnie ma wszystko czego potrzebujesz! (kliknij) 

Teraz w promocji trzy e-booki w cenie dwóch. W koszyku pod podsumowaniem jest zapytanie "Masz kod promocyjny?"- kliknij i wpisz 3za2

Zapraszam również do polubienia facebookowego profilu - klik

Zobacz też...

Szybki kontakt

Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)