MENU...
Facebook

Czerwona kwaśnica

Czerwona kwaśnica
I tak pewnego dnia w obliczu przeważąjących sił wroga, mój system immunologiczny podszedł do tematu jak armia czeska i postanowił skapitulować. Ale jest spoko, można poleżeć, a moja farmaceutka powiedziała żebym wieczorem pił gorącą herbatę obficie skropioną czymś mocniejszym - cudowna kobieta. W ogóle potrzeba dużo płynów i witaminy C - wniosek - kwaśne zupy.

Eksperymentalnie zakisiłem czerwoną kapustę - w taki sposób.  Inny smak, ciekawy, łagodniejszy. Rzecz jasna zakisiłem zanim moja odporność zrobiła sobie ferie przedświąteczne. Kapucha na fermentację z tydzień potrzebuje. Ale fajnie się zbiegło.

Zrobiłem wywar tylko na wędzonych kościach. W tym ugotowałem kapustę, podbiłem kapką octu jabłkowego, dorzuciłem przesmażoną kiełbasę, cebulę, boczek i mięso obrane z tych kości z wywaru. Pogotowałem jeszcze ok 10 minut. Podałem (sam sobie) z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach i dekoracyjnym wiecheciem pietruszki.

________________________________________ 

Szukasz pomysłu na imprezę domową? 

Tutaj znajdziesz o wiele więcej! 

Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!

To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.  

Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy. 

Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.

Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego! 

Zobacz też...

Szybki kontakt

Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)