MENU...
Facebook

Sakwy z grzybami i rosti

Sakwy z grzybami i rosti

Przymierze polsko-szwajcarskie. Schab rozbity na cienko. Opcjonalnie wcześniej marynowany (kapka octu winnego, czosnek, pieprz), ale nie koniecznie. Nadziany grzybami smażonymi z cebulą + pieprz i sól. Zwinięcie w sakiewki, nitkowanie. Ok. 20-25 minut w piecu - 200 st.


Rosti to szwajcarska wersja placka ziemniaczanego. Ziemniaki pocięte w zapałkę, dokładnie wypłukane i osuszone. Przesmażone lekko na maśle. Posolone i doprawione ziołami. A potem upieczone ok godziny w 200 stopniach.

W zestawie robię tak. Najpierw przesmażam ziemniaki doprawiam i pakuję do pieca w głębokiej patelni bez topliwych elementów albo w formie do ciasta zwykłej (bez przykrycia). Tak piekę przez 40 minut. Potem odwracam rosti żeby przypiekło się i od drugiej strony, obok kładę sakwy i piekę jeszcze przez ok. 20-25 minut.

________________________________________ 

Szukasz pomysłu na imprezę domową? 

Tutaj znajdziesz o wiele więcej! 

Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!

To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.  

Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy. 

Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.

Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego! 

Zobacz też...

Szybki kontakt

Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)