Placki kukurydziane
Lekko pikantne, pełne tryskających soczystą słodyczą ziaren, a do tego przygotowanie trwa mniej więcej tyle co przeczytanie tego tekstu.
Bo to jeno
- kukurydziane ziarna z puszki albo ugotowanej kolby,
- trochę kukurydzianej mąki (tak 3 kopiaste łyżki na puszkę),
- jaja - ze dwie sztuki klasy M na puszkę - jak się osobno ubije białka to są ciut bardziej puchate
- sól
- coś pikantnego - chilli świeża, w proszku, w płynie (ta pikanteria świetnie się komponuje ze słodkością kukurydzy)
- dosłownie kapka mleka albo tej wody z puszki żeby ciasto było gładsze
Potem już tylko smażonko na małej ilości oleju. I pyszne, i lekkie raczej, i szybkie, i można zaraz na spacer wyjść czy coś :)
________________________________________
Szukasz pomysłu na imprezę domową?
Tutaj znajdziesz o wiele więcej!
Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy.
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego!