Dynia marynowana
- szklanka octu jabłkowego
- 2 szklanki wody
- 5 łyżek cukru albo miodu
- łyżeczka soli
- kilka plastrów świeżego imbiru
- laska cynamonu, 2 gwiazdki anyżu, kilka goździków (ale jak komus nie pasuje taki korzenny posmak - można to pominąć)
Zalewę trzeba powoli zagotować i (jak nazwa wskazuje) zalać obiekty przeznaczone do marynowania. 3 dni w lodówce i miodzio.
________________________________________
Szukasz pomysłu na imprezę domową?
Tutaj znajdziesz o wiele więcej!
Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy.
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego!