MENU...
Facebook

Grillowana pak choi

Grillowana pak choi
Gdyby tak skrzyżować koper włoski z włoską kapustą to wyjdzie właśnie chińska pak choi.  Bardzo wdzięczna to kapusta, jędrna, soczysta, chrupiąca. Najlepsza - krótko potraktowana wysoką temperaturą. Takoż ma to miejsce tu właśnie. 

Niewielki ostatnio problem z nabyciem pak choi drogą kupna czy też rozboju. Często bywa nawet w dyskontach - pakowana zazwyczaj dwusztukowo. 

Potrzebne są jeszcze:

  • łyżka masła - najlepiej klarowanego
  • garść posiekanej zielonej dymki
  • 2-3 pociachane drobno ząbki czosnku  
  • łyżeczka posiekanej chilli
  • szczypta soli albo jak kto lubi łyżka sosu rybnego 

Teraz to wszystko na patelnię - ogień mały - chwil kilka. Jak się ładnie rozpuści i lekko przysmaży - pędzelek/łyżka/cokolwiek - i trzeba kapuchę pomaziać - głównie masłem - reszta zostanie do posypania. 

Pomaziana kapucha siup na grilla albo rozgrzaną patelnię grillową (zwykła z grubym dnem też da radę) - kilka minut z każdej strony i już.  Hop na talerz - okrasa z dymki, czosnki i chilli - i pycha. 

Tu z filetem pstrąga w jednostronnej panierce z dodatkiem sezamu. Tego nie widać, ale panierka jest tylko na stronie uprzednio zajmowanej przez skórę. 

________________________________________ 

Szukasz pomysłu na imprezę domową? 

Tutaj znajdziesz o wiele więcej! 

Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!

To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.  

Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy. 

Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.

Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego! 

Szybki kontakt

Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)