Grillowana pak choi
Niewielki ostatnio problem z nabyciem pak choi drogą kupna czy też rozboju. Często bywa nawet w dyskontach - pakowana zazwyczaj dwusztukowo.
Potrzebne są jeszcze:
- łyżka masła - najlepiej klarowanego
- garść posiekanej zielonej dymki
- 2-3 pociachane drobno ząbki czosnku
- łyżeczka posiekanej chilli
- szczypta soli albo jak kto lubi łyżka sosu rybnego
Teraz to wszystko na patelnię - ogień mały - chwil kilka. Jak się ładnie rozpuści i lekko przysmaży - pędzelek/łyżka/cokolwiek - i trzeba kapuchę pomaziać - głównie masłem - reszta zostanie do posypania.
Pomaziana kapucha siup na grilla albo rozgrzaną patelnię grillową (zwykła z grubym dnem też da radę) - kilka minut z każdej strony i już. Hop na talerz - okrasa z dymki, czosnki i chilli - i pycha.
Tu z filetem pstrąga w jednostronnej panierce z dodatkiem sezamu. Tego nie widać, ale panierka jest tylko na stronie uprzednio zajmowanej przez skórę.
________________________________________
Szukasz pomysłu na imprezę domową?
Tutaj znajdziesz o wiele więcej!
Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy.
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego!