Tatar z łososia
Fantastyczna ta przystawka występuje w składzie (na 4 porcje):
- filet z łososia ok. 250 gramów - może być inna ryba, którą można jeść na surowo czyli zasadniczo morska - tuńczyk, makrela, dorada, labraks, ewentualnie pstrąg łososiowy
- przeciętny zielony ogórek
- łyżka oliwy
- łyżka posiekanego koperku
- kilka kropel sosu worcester
- duża szczypta soli
Ryba musi być bez cienia wątpliwości świeża. Tu znajdziecie jak to rozpoznać.
Łososia wypada oczyścić dokładnie z ości, skóry i wszelkich innych nieczystości. Posiekać dość drobno. Można wsadzić rybę na pół godziny do zamrażarki, stężeje i siekanie będzie znacznie łatwiejsze.
Teraz ogórek - obrać, przekroić na pół, wydrążyć ten wodnisty środek z pestkami, resztę również posiekać.
Wszystko wymieszać, ładnie podać - na przykład z jakąś zieleniną i maźnięciem kremem balsamicznym.
________________________________________
Planujesz domową imprezę - rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi? Chcesz przygotować bogate menu, które oczaruje Twoich gości?
Wjazd na kuchnie ma wszystko czego potrzebujesz! (kliknij)
Teraz w promocji trzy e-booki w cenie dwóch. W koszyku pod podsumowaniem jest zapytanie "Masz kod promocyjny?"- kliknij i wpisz 3za2
Zapraszam również do polubienia facebookowego profilu - klik