MENU...
Facebook

Golonka pieczona w piwie

Golonka pieczona w piwie

A może by tak pociesznie zatykający arterie tłuszcz zwierzęcy? Chodzi o to, żeby tłuszcz wytopić, sprawić żeby skóra była chruptająca, a mięso rozpływające się.

Noc w marynacie - ocet balsamiczny jasny, papryka wędzona - dużo, pieprz. Teraz już tylko traktowanie temperaturą. Piekarnik na 230 stopni. Golonka do środka - bez przykrycia - 10-15 minut. Potem pokrywka - piekarnik do 120 stopni - i wszystko zalać zagotowanym piwem - i tak minimum ze cztery godziny - choć jak posiedzi 6-8 będzie lepiej.

W ogóle mięso podlewać trzeba wrzącymi płynami, bo chlapane zimnymi twardnieje.

Na sam koniec piekarnik na 200 stopni. Mięso wyłowić z cieczy, posolić i bez przykrycia na 15-20 minut, aż skóra będzie chrupiąca.

Akurat napatoczył się bakłażan więc popiekł się synchronicznie. Naoliwiony, posolony - godzina w 120 stopniach i potem z mięsiwem przypieczony maźnięty rozpaćkanym czosnkiem będąc.

 

Golonka pieczona w piwie
Golonka pieczona w piwie

________________________________________ 

Szukasz pomysłu na imprezę domową? 

Tutaj znajdziesz o wiele więcej! 

Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!

To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.  

Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy. 

Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.

Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego! 

Zobacz też...

Szybki kontakt

Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)