Surówka z buraka
Burak - polskie warzywo narodowe :D Jeśli nie próbowaliście jeszcze na surowo - polecam gorąco. Niektórzy mówią, że ma "ziemisty" posmak. To metoda dzięki której jest pyszny, chrupiący i orzeźwiający.
Buraka ciacham w zapałkę. Obficie skrapiam sokiem cytrynowym. W takiej maseczce ujędrniającej powinien poleżeć jakieś pół godziny - nabiera kwaskowatej, soczystej chrupkowatości.
Potem kapka oliwy, ciut soli i garść posiekanej świeżej mięty.
Burak-cytryna-mięta - takie połączenie gra jak Joe Cocker na Woodstocku - zupełnie nietuzinkowy powiew świeżości.
Wjazdowe nowości na facebookowym profilu - zapraszam do polubiania - klik
________________________________________
Szukasz pomysłu na imprezę domową?
Tutaj znajdziesz o wiele więcej!
Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy.
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego!