MENU...
Facebook

Tatar

Tatar
Siekany, nie mielony. To jednak ogromna różnica w konsystencji. Wymaga nieco wprawy i solidnego, ostrego noża. Dobrym pomysłem jest włożenie mięsa na pół godziny do zamrażarki. Tężeje i znacznie łatwiej je posiekać. 

Oczywiście ta historia zaczyna się od wołowiny. Nie ma co - to surowe mięso - musi więc być absolutnie świeże, z pewnego źródła i wysokiej jakości - tasiemce czy włosienie raczej nie są spoko.

Pierwszym wyborem jest polędwica, ale chuda łopatka, ligawa czy udziec też dadzą radę.  

Ingrediencje:
  • pół kilograma wołowiny
  • 1 cebula
  • 1 ogórek kiszony
  • łyżka kaparów (ja daję)
I to wszystko drobno posiekane. Wiadomo - można od razu wszystko zmieszać i doprawić, ale tu wybrałem wersję warstwową. Mięso osobno doprawiłem 
  • solą
  • pieprzem
  • kapką ostrego sosu paprykowego
Wszystko ułożone warstwowo takim oto ringiem i na górę żółtko :) 

________________________________________ 

Planujesz domową imprezę - rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi? Chcesz przygotować bogate menu, które oczaruje Twoich gości?

Wjazd na kuchnie ma wszystko czego potrzebujesz! (kliknij) 

Teraz w promocji trzy e-booki w cenie dwóch. W koszyku pod podsumowaniem jest zapytanie "Masz kod promocyjny?"- kliknij i wpisz 3za2

Zapraszam również do polubienia facebookowego profilu - klik

Szybki kontakt

Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)