Tatar
Siekany, nie mielony. To jednak ogromna różnica w konsystencji. Wymaga nieco wprawy i solidnego, ostrego noża. Dobrym pomysłem jest włożenie mięsa na pół godziny do zamrażarki. Tężeje i znacznie łatwiej je posiekać.
Oczywiście ta historia zaczyna się od wołowiny. Nie ma co - to surowe mięso - musi więc być absolutnie świeże, z pewnego źródła i wysokiej jakości - tasiemce czy włosienie raczej nie są spoko.
Pierwszym wyborem jest polędwica, ale chuda łopatka, ligawa czy udziec też dadzą radę.
Ingrediencje:
Pierwszym wyborem jest polędwica, ale chuda łopatka, ligawa czy udziec też dadzą radę.
Ingrediencje:
- pół kilograma wołowiny
- 1 cebula
- 1 ogórek kiszony
- łyżka kaparów (ja daję)
I to wszystko drobno posiekane. Wiadomo - można od razu wszystko zmieszać i doprawić, ale tu wybrałem wersję warstwową. Mięso osobno doprawiłem
- solą
- pieprzem
- kapką ostrego sosu paprykowego
________________________________________
Planujesz domową imprezę - rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi? Chcesz przygotować bogate menu, które oczaruje Twoich gości?
Wjazd na kuchnie ma wszystko czego potrzebujesz! (kliknij)
Teraz w promocji trzy e-booki w cenie dwóch. W koszyku pod podsumowaniem jest zapytanie "Masz kod promocyjny?"- kliknij i wpisz 3za2
Zapraszam również do polubienia facebookowego profilu - klik