Chińska surówka z białej kapusty
Taka azjatycka, długodojrzewająca surówka coleslaw. Pyszna, łatwa, małoskładnikowa - no ale Chińczycy mają za sobą kilka tysięcy lat kulinarnej tradycji udoskonalania minimalizmu. Trochę jest jak z ichniejszą elektroniką - niby chińska, a pasuje do wszystkiego.
W składzie:
- pół kilograma poszatkowanej białej kapusty
- duża marchewka - potraktowałem ją takim ustrojstwem do julienne, ale można pociachać jaksiechce byle w miarę drobno
- 2 średnie szalotki również drobno posiekane
- 1 dokładnie zmiażdzony ząbek czosnku
- 50 ml oleju roślinnego - dla mnie opcją najlepszą jest oliwa albo olej arachidowy - sie znaczy z orzeszków
- 50 gramów cukru
- szczypta soli
- 50 ml octu ryżowego, winnego albo jabłkowego (spirytusowy ma zbyt mocny i agresywny smak)
- opcjonalnie łyżeczka startego imbiru
________________________________________
Szukasz pomysłu na imprezę domową?
Tutaj znajdziesz o wiele więcej!
Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy.
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego!