Krem z boczniaków i pieczarek
Prosty, pyszny, treściwy. Można poeksperymentować z różnymi rodzajami grzybów - nawet halucynogennymi - może byś fajnie :D
- 300 gramów boczniaków i pieczarek
- 1,5 litra bulionu mięsnego lub warzywnego
- sporawa cebula
- kilka ziemniaków - ok. 300 gramów
- łyżka masła
- sól i pieprz
- garść posiekanej pietruszki zielonej
Grzyby z cebulą na patelnie - kilka minut smażenia - dolewka bulionu i kwadrans gotowania. W tym czasie ziemniaki w kostkę ugotowane do miękkości, połowa do gara z zupą i wszystko to na gładko zmiksowane, druga połowa ziemniaków zezłocona na patelni. Na koniec - już po zblendowaniu do zupy łyżka masła, doprawienie i na talerz z pietruszką i ziemniaczaną kostką. Mniam...
________________________________________
Szukasz pomysłu na imprezę domową?
Tutaj znajdziesz o wiele więcej!
Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy.
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego!