MENU...
Facebook

Krem z boczniaków i pieczarek

Krem z boczniaków i pieczarek

Prosty, pyszny, treściwy. Można poeksperymentować z różnymi rodzajami grzybów - nawet halucynogennymi - może byś fajnie :D 

Szybciutkie to, to też nie ma co się rozpisywać.
  • 300 gramów boczniaków i pieczarek
  • 1,5 litra bulionu mięsnego lub warzywnego
  • sporawa cebula
  • kilka ziemniaków - ok. 300 gramów
  • łyżka masła
  • sól i pieprz
  • garść posiekanej pietruszki zielonej

Grzyby z cebulą na patelnie - kilka minut smażenia - dolewka bulionu i kwadrans gotowania. W tym czasie ziemniaki w kostkę ugotowane do miękkości, połowa do gara z zupą i wszystko to na gładko zmiksowane, druga połowa ziemniaków zezłocona na patelni. Na koniec - już po zblendowaniu do zupy łyżka masła, doprawienie i na talerz z pietruszką i ziemniaczaną kostką. Mniam...

________________________________________ 

Szukasz pomysłu na imprezę domową? 

Tutaj znajdziesz o wiele więcej! 

Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!

To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.  

Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy. 

Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.

Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego! 

Zobacz też...

Szybki kontakt

Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)