Mielony z ziemniakami i sosem
Żeby sos umieścić w środku trzeba z niego ciało stałe wpierw uczynić - czyli mrożenie - kostki, kulki serduszka - co chcecie. Potem taką kostkę należy wcisnąć w kulkę ziemniaczaną, szczeliny wszelakie zasklepić. Kolejną warstwę z mięsa mielonego zrobić - najłatwiej jak na burgera rozpłaszczyć i tak zawinąć i uszczelnić. Taką kulę wielkości średniej pomarańczy - do mąki, jaja, bułki tartej i oleju. Olej nie powinien być zbyt gorący - ok 160 stopni żeby dać czas mięsu na dojście i sosowi na rozpłynięcie, nie paląc jednocześnie panierki.
Uczyniłem jeszcze mniejsze sztuki złożone z samego li tylko sosu - tu jednak otulina potrzebna jest grubsza. Kostki zmrożone do mąki, jaja, bułki, znów jaja i jeszcze raz do buły. W oleju do zbrązowienia. A potem możesz z szelmowskim uśmiechem patrzeć, jak ktoś nie spodziewający się niczego (zwłaszcza hiszpańskiej inkwizycji) rozkrawa takąż niewielką chrupiącą powłokę, a z wewnątrz tryska aromatyczny sos...
________________________________________
Szukasz pomysłu na imprezę domową?
Tutaj znajdziesz o wiele więcej!
Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy.
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego!