MENU...
Facebook

Pasta z rukoli i słonecznika

Pasta z rukoli i słonecznika
Z rukolą mam tak, że kupuję, zużywam trochę - rzadko całe opakowanie - a reszta po dniu czy dwóch już jest jak Clint Eastwood - jędrność przebrzmiała, niby czas na emeryturę, ale wciąż ma niezwykle bogate wnętrze i ogrom możliwości.

No to blender i ziuuuu. Czasem pesto, a czasem takaż pasta. Na pieczywo, krakersy, do nachosów, albo nawet do kanapek do szkoły - ale to trzeba mieć odpowiednie dziecko, a wiadomo - dobre dziecko strasznie trudno znaleźć ;)

Pasta to:
  • garść rukoli,
  • ok. 50 gramów słonecznika łuskanego (zalewam go gorącą wodą i odcedzam po godzinnej kąpieli)
  • duży chlup oliwy - tak z 50 ml
  • duża szczypta soli
  • krztyna czegoś ostrego - do zielonego to pasuje jalapenio w dowolnej formie - sos, płatki, świeża papryczka
  • łyżeczka soku z cytryny
  • łyżka musztardy

i przemiał i zdrowo i pycha.

________________________________________ 

Szukasz pomysłu na imprezę domową? 

Tutaj znajdziesz o wiele więcej! 

Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!

To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.  

Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy. 

Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.

Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego! 

Zobacz też...

Szybki kontakt

Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)