MENU...
Facebook

Rolada w porze

Rolada w porze
Taka mata z pora to niezwykle ciekawa rzecz. Nietuzinkowa, efektowna i całkiem łatwa w przygotowaniu, choć wymaga nieco pracy. Owinąłem nią roladę z kurczaka nadziewaną boczniakami i mozzarellą.

Nie ma co się rozpisywać, niech przemawiają obrazy. Por podgotowany w całości - ok. 5 minut - i popoaskowany. Dobrze jest splatać na jakiejś folii - inaczej ze zwijaniem licho - równie dobrze można by grać w jengę na żaglowcu... w czasie sztormu.

  • 200 gramów boczniaków
  • czerwona cebula
  • kulka mozarelli
  • 2 średnie pory
  • 2 piersi kurczaka
  • sól, pieprz

 Boczniaki i cebula podsmażyłem. Na folii rozłożyłem rozbite piersi kurczaka, doprawiłem solą i pieprzem. Na górę połozyłem plastry mozarelli, na to podsmażone i doprawione boczniaki i cebulę. To zwinąłem i piekłem w 170 stopniach ok. 20 minut.

W tej metodzie równie dobrze sprawdzi się rozbita na płasko polędwiczka wieprzowa. Jak ktoś nie ma czasu, ochoty tudzież pierwiastka prząśniczki w sobie - można zamiast pora poukładać równolegle plastry szynki dojrzewającej, a przy szczycie rozpusty - boczku.

Nadzienie również zupełnie dowolne - szpinak, suszone pomidory, orzechy, pieczarki, feta - warto poeksperymentować.

________________________________________ 

Szukasz pomysłu na imprezę domową? 

Tutaj znajdziesz o wiele więcej! 

Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!

To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.  

Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy. 

Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.

Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego! 

Zobacz też...

Szybki kontakt

Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)