Rolada w porze
Nie ma co się rozpisywać, niech przemawiają obrazy. Por podgotowany w całości - ok. 5 minut - i popoaskowany. Dobrze jest splatać na jakiejś folii - inaczej ze zwijaniem licho - równie dobrze można by grać w jengę na żaglowcu... w czasie sztormu.
- 200 gramów boczniaków
- czerwona cebula
- kulka mozarelli
- 2 średnie pory
- 2 piersi kurczaka
- sól, pieprz
Boczniaki i cebula podsmażyłem. Na folii rozłożyłem rozbite piersi kurczaka, doprawiłem solą i pieprzem. Na górę połozyłem plastry mozarelli, na to podsmażone i doprawione boczniaki i cebulę. To zwinąłem i piekłem w 170 stopniach ok. 20 minut.
W tej metodzie równie dobrze sprawdzi się rozbita na płasko polędwiczka wieprzowa. Jak ktoś nie ma czasu, ochoty tudzież pierwiastka prząśniczki w sobie - można zamiast pora poukładać równolegle plastry szynki dojrzewającej, a przy szczycie rozpusty - boczku.
Nadzienie również zupełnie dowolne - szpinak, suszone pomidory, orzechy, pieczarki, feta - warto poeksperymentować.
________________________________________
Szukasz pomysłu na imprezę domową?
Tutaj znajdziesz o wiele więcej!
Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy.
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego!