Szaszłyki rybne z makaronem chilli
Bardzo szybkie, bardzo zacne, bardzo dowolne. Bo jak się robi coś "w stylu" to można dorzucić co się chce, byle by trzymało ogólny kierunek. W przypadku chińszczyzny to kierunek zazwyczaj wyznaczany chilli, czosnkiem, imbirem, sosem sojowym, szybkim smażeniem cienko pokrojonych składników, a także masową produkcją stali, tekstyliów, zabawek i w ogóle wszystkiego.
Filety pokrojone w kostkę zamarynowałem w mieszance sosu sojowego (3 łyżki), sosu ostrygowego (łyżka) i przyprawy pięć smaków (łyżeczka). Na patyczki, na 3 minuty na delikatnie zaolejoną patelnię i już.
Makaron chilli - chiński pszenny - zgodnie z instrukcją producenta - 5 minut we wrzątku, bez gotowania.
Pod wokiem ogień na max. Do środka łyżka oleju - posiekane w paski papryka, cebula i fenkuł (koper włoski), poplastrowana marchewka - 3-4 minuty smażenia. Do tego uprzednio namoczone, ugotowane (ok 30 minut) i posiekane grzyby mun, posiekany czosnek, łyżeczka startego imbiru, resztę marynaty z ryb i kieliszek wódki. Kolejne 3-4 minuty smażenia, siup do środka makaron. Mieszanie, nakładanie. Na górę dymka, sezam i chiński styl pełną gębą :)
________________________________________
Szukasz pomysłu na imprezę domową?
Tutaj znajdziesz o wiele więcej!
Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy.
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego!