MENU...
Facebook

Tarta z pstrągiem i krewetkami

Tarta z pstrągiem i krewetkami
Tym razem połączenie znacznie mniej klasyczne. Na kruchyma spodzie fikuśnie zawinięte filety pstrąga, krewetki, brokuły i feta. 


Sos pomidorowy zrobiłem z pokrojonych zapuszkowanych. Co prawda te świeże już smakują lepiej niż wytłoczki do jajek, ale to jeszcze nie to. Zawartość puszki wylałem na rozgrzaną oliwę, dodałem łyżeczkę cukru i jednego suszonego podgrzybka. Ten grzyb działa niezwykle ciekawie. Z pół godziny to pobulkało na małym ogniu i gra.

Filety pociąłem wzdłuż na pół, co dało 8 pstrągich pasków

Krewetki zamarynowałem w posiekanym czosnku, pietruszce zielonej, oliwie i soku z cytryny.

Podpieczone ciasto wymościłem sosem pomidorowym. Wygodnie usadowiłem w nim zrolowane filety, w filetach krewetki. Wolne przestrzenie wypełniłem brokułami i fetą, całość lekko posoliłem i do pieca - góra-dół - 180 stopni - ok. 10 minut.

________________________________________ 

Szukasz pomysłu na imprezę domową? 

Tutaj znajdziesz o wiele więcej! 

Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!

To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.  

Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy. 

Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.

Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego! 

Zobacz też...

Szybki kontakt

Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)