Golonka pieczona w piwie
A może by tak pociesznie zatykający arterie tłuszcz zwierzęcy? Chodzi o to, żeby tłuszcz wytopić, sprawić żeby skóra była chruptająca, a mięso rozpływające się.
Noc w marynacie - ocet balsamiczny jasny, papryka wędzona - dużo, pieprz. Teraz już tylko traktowanie temperaturą. Piekarnik na 230 stopni. Golonka do środka - bez przykrycia - 10-15 minut. Potem pokrywka - piekarnik do 120 stopni - i wszystko zalać zagotowanym piwem - i tak minimum ze cztery godziny - choć jak posiedzi 6-8 będzie lepiej.
W ogóle mięso podlewać trzeba wrzącymi płynami, bo chlapane zimnymi twardnieje.
Na sam koniec piekarnik na 200 stopni. Mięso wyłowić z cieczy, posolić i bez przykrycia na 15-20 minut, aż skóra będzie chrupiąca.
Akurat napatoczył się bakłażan więc popiekł się synchronicznie. Naoliwiony, posolony - godzina w 120 stopniach i potem z mięsiwem przypieczony maźnięty rozpaćkanym czosnkiem będąc.
________________________________________
Szukasz pomysłu na imprezę domową?
Tutaj znajdziesz o wiele więcej!
Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy.
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego!