Pasta rybna - dwa warianty
- gotowana dorada - ale może być dowolna inna gotowana, pieczona, wędzona - byle ości wyciągnąć
- serek wiejski - może być dowolny twarożkowy puszysty, bieluch, philadelphia itp.
- drobno pociachane jajo na twardo
- łyżka majonezu, łyżeczka musztardy
- coś dla kwasoty - łyżeczka soku z cytryny i pociachany drobno ogórek kiszony
- a także coś dla lekkiej pikanterii - tu marynowana papryczka jalapeno (pikantna i kwaśna jednocześnie), ale moze być dowolna ostrość, albo wcale nie musi
Jeszcze tylko kiełki - zdaje się, że jarmużu - świeże, chrupiące pieczywo - i mniam!
Wersja druga. Tu niesamowitego charakteru dodaje pieczona papryka.
- 1 wędzony pstrąg albo 2 filety - może oczywiście być inna ryba wędzona pozbawiona ości
- 1 papryka czerwona
- łyżka śmietany 12%
- 1 ogórek kiszony
- pół pęczka koperku
- sól, pieprz
Paprykę piekę w 180 stopniach około pół godziny. Ściągam z niej skórę i kroję w drobną kosteczkę. Na drobno ciacham też ogórka. Rybę dokładnie obieram z ości, rozdrabniam widelcem. Mieszam z pokrojonymi warzywami, dodaję śmietanę, koperek i doprawiam.
Pasta ta fantastycznie działa na takich półkruchych podkładach (kliknij). Dla efektu wizualnego rybę obrałem delikatnie i zostawiłem całe większe kawałki, które potem ułożyłem na górze dodając strojny wiecheć koperku.
Można też wypełnić taką pastą tartalertki - takie jak tu. Generalnie bardzo eleganckie przystawkowo.
________________________________________
Planujesz domową imprezę - rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi? Chcesz przygotować bogate menu, które oczaruje Twoich gości?
Wjazd na kuchnie ma wszystko czego potrzebujesz! (kliknij)
Teraz w promocji trzy e-booki w cenie dwóch. W koszyku pod podsumowaniem jest zapytanie "Masz kod promocyjny?"- kliknij i wpisz 3za2
Zapraszam również do polubienia facebookowego profilu - klik