Pasta z rukoli i słonecznika
Z rukolą mam tak, że kupuję, zużywam trochę - rzadko całe opakowanie - a reszta po dniu czy dwóch już jest jak Clint Eastwood - jędrność przebrzmiała, niby czas na emeryturę, ale wciąż ma niezwykle bogate wnętrze i ogrom możliwości.
No to blender i ziuuuu. Czasem pesto, a czasem takaż pasta. Na pieczywo, krakersy, do nachosów, albo nawet do kanapek do szkoły - ale to trzeba mieć odpowiednie dziecko, a wiadomo - dobre dziecko strasznie trudno znaleźć ;)
Pasta to:
- garść rukoli,
- ok. 50 gramów słonecznika łuskanego (zalewam go gorącą wodą i odcedzam po godzinnej kąpieli)
- duży chlup oliwy - tak z 50 ml
- duża szczypta soli
- krztyna czegoś ostrego - do zielonego to pasuje jalapenio w dowolnej formie - sos, płatki, świeża papryczka
- łyżeczka soku z cytryny
- łyżka musztardy
i przemiał i zdrowo i pycha.
________________________________________
Szukasz pomysłu na imprezę domową?
Tutaj znajdziesz o wiele więcej!
Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy.
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego!