Śląski żur
Bieremy kilo wyndzonych gnotów, wciepujemy do 3 litrów blank zimnyj wody, dociepujemy pora suszonych prawoków abo innych grzibów i po lekućku warzymy przez dwie - trzi godziny. Wykludzomy gnoty i wlewomy pół litra kwasu żytniego. Jak poradzisz sie zrobić - fajnie, jak niy to idzie kupić richtig dobry. Potym wciepujemy po ćwieć funta usmażonego boczku i wusztu, jedna usmażono cwibla, trocha zgniecionego knoblochu i szczypta pieprzu. Soli niy trza, sól we wyndzonce styknie. Warzymy jeszcze trocha i fertich. Terozki ino kartofli trza naszkrobać, uwarzyć i posztampować. Tu roztomajte som metody. Jedni wciepujom kartofle do żuru, a inni - jak jo - sztampujom je ze smażonym boczkiem i cwiblom i dowajom na osobnym talyrzu.
________________________________________
Planujesz domową imprezę - rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi, party w ogrodzie? Chcesz przygotować bogate menu, które oczaruje Twoich gości?
Wjazd na kuchnie ma wszystko czego potrzebujesz! (kliknij)
Teraz w promocji trzy e-booki w cenie dwóch. W koszyku pod podsumowaniem jest zapytanie "Masz kod promocyjny?"- kliknij i wpisz 3za2
Zapraszam również do polubienia facebookowego profilu - klik