Tatar z wędzonej ryby
Tatar wystąpi w składzie:
- 1 wędzony pstrąg albo 2 filety - może być też inna wędzona ryba o zwartej konsystencji - karmazyn na przykład
- 1 papryka czerwona
- łyżka śmietany 12% - albo gęstego jogurtu
- 1 ogórek kiszony
- pół pęczka koperku
- sól, pieprz
Jeśli masz rybę w całości, ostrożnie widelcem ściągnij mięso ze szkieletu tak, by je jak najmniej uszkodzić. Postaraj się jak najdokładniej usunąć ości.
Zostaw kilka zgrabnych kawałków, które dołożysz na górę przy nakładaniu. Resztę rozdrobnij. Pokrój w niewielką kosteczkę ogórek kiszony i upieczoną paprykę.
Zostaw kilka gałązek koperku do dekoracji, resztę drobno posiekaj. Rybę, paprykę, ogórek i koperek wymieszaj z łyżką śmietany. Dopraw solą i pieprzem. Na tym etapie nie wygląda to za dobrze, ale jak wpakujesz na krakersy, pumpernikiel albo takie półkruche ciasteczka (kliknij) , przystroisz kawałkami ryby i koperkiem to robi się naprawdę elegancko.
________________________________________
Wiele niezwykłych przystawek skomponowanych w pełne zestawy imprezowe znajdziesz tutaj.
Teraz w promocji trzy e-booki w cenie dwóch. W koszyku pod podsumowaniem jest zapytanie "Masz kod promocyjny?"- kliknij i wpisz 3za2
Zapraszam również do polubienia facebookowego profilu - klik