Narutomaki
Lubicie surimi? Ja bardzo, ale niestety większość ma skład zbliżony do rozpuszczalników przemysłowych. Nie dość, że krabowe są tylko z nazwy, to nawet ryby w nich ilości śladowe. Oto domowa alternatywa. Narutomaki to japoński wynalazek głównie dodawany do ramenu, ale doskonale sprawdzi się też w sałatnach zamiast przemysłowych surimi.
Robi się je głównie z białej ryby, białek i dodatków, a do części masy dodaje się kapkę barwnika spożywczego. Ale myślę - nie po to łososiowate są w kolorze łososiowym, żebym do przyzwoitego dorsza chemię walił. Tak oto powstały dwie rolki z proporcjami w negatywie.
Masę trzeba bardzo dokładnie zblendować, delikatnie i równo rozprowadzić na folii i zwinąć za pomocą maty bambusowej.
________________________________________
Planujesz domową imprezę - rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi? Chcesz przygotować bogate menu, które oczaruje Twoich gości?
Wjazd na kuchnie ma wszystko czego potrzebujesz! (kliknij)
Teraz w promocji trzy e-booki w cenie dwóch. W koszyku pod podsumowaniem jest zapytanie "Masz kod promocyjny?"- kliknij i wpisz 3za2
Zapraszam również do polubienia facebookowego profilu - klik