Bardzo pomidorowa
Na bulionie warzywno-kurczaczym: Elementy kurczaka, włoszczyznę (marchew, pietruszka, seler, por, cebula), ziele angielskie, laury i sól zalewam zimną wodą i na małym ogniu bulkam 3-4 godziny. Odcedzam - pycha.
Rzecz druga - pomidory. Świeże - dużo - sparzone i obrane z zewnątrz i od środka tak, że zostaje sam jędrny miąższ jeno. W sporym garnku na oliwie przez minutę smażę pociachane 2-3 ząbki czosnku i dodaję do tego pomidory. Zimą korzystam z zapuszkowanych - generalnie polecam przetwory z odmiany San Marzano.
________________________________________
Szukasz pomysłu na imprezę domową?
Tutaj znajdziesz o wiele więcej!
Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy.
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego!