Bułki do burgerów

Co tu dużo pisać - dobry burger nigdy nie jest zły. A jeśli jest trochę wiecej czasu, to z pewnością dużo dobroci dodadzą także własnorecznie przygotowane burgerowe bułki.
- 250 ml mleka - ciepłego, ale nie gorącego (jak potraktujesz drożdże temperaturą powyżej 40 stopni to możesz już tylko wywalić to wszystko do kosza)
- saszetka suszonych drożdzy (7 gramów) albo 15-20 gramów świeżych
- łyżeczka cukru,
- płaska łyżeczka soli
- łyżka płynnego, ale nie gorącego masła
- ok. 450 gramów mąki pszennej + trochę do podsypywania
- jedno żółtko i sezam
Potem pędzel - maźnięcie żółtkiem, sypnięcie sezamem i do pieca - 200 stopni - duże max kwadrans, mniejsze trochę mniej. Trzeba tylko pamiętać, żeby bułki wyrastać na blasze i już nie zaburzać ich spokoju po wyrośnięciu niepotrzebnym tarmoszeniem, przenoszeniem czy innym macaniem.
Bułek tych użyłem komponując niecodzienne menu grillowe wsam raz na przyjęcie ogrodowe albo spotkanie towarzyskie przy grillu. To bardzo zróżnicowany i nietuzinkowy zestaw dań z drusztu, sosów i dodatków.
W wygodnej formie e-booka jest wszystko - od listy zakupów, przez opis przygotowań po podanie. E-book "Garden Party" znajdziesz klikając tutaj.
W wjazdowej ofercie także e-booki na inne okazje imprezowo-przyjęciowe.
Teraz w promocji trzy e-booki w cenie dwóch. W koszyku pod podsumowaniem jest zapytanie "Masz kod promocyjny?"- kliknij i wpisz 3za2
Zapraszam również do polubienia facebookowego profilu - klik