Grillowany oscypek z miechunką
Sprawa jest dość prosta. Wymaga:
- oscypka
- opakowania miechunki - można kupić nawet w dyskontach - zazwyczaj są w tych swoich zesuszonych kokonach pakowane w niewielkie kartoniki
- łyżeczki posiekanej świeżej chilli
- łyżki miodu
- łyżki oliwy
- łyżki posiekanej zielonej części dymki
Przygotowanie trwa ze 3 minuty. Obrane i pocięte na połówki miechunki wrzuciłem na rozgrzaną oliwę, po minucie smażenia dodałem chilli i miód. Jeszcze minuta smażenia żeby się skarmelizowało na lekko-brązowo i gotowe.
W tym czasie plastry oscypka przysmażyłem na patelni grillowej.
Fajna kombinacja - klimat polskich gór z akcentami Meksyku.
Słony ser, kwaśna miechunka, słodycz miodu i pikanteria chilli. Gra to razem jak De Press z El Mariachi :D
________________________________________
Planujesz domową imprezę? Szukasz pomysłu na menu, które oczaruje gości? Jednocześnie nie masz ochoty na spędzenie wielu godzin w kuchni...
Tutaj jest wszystko czego potrzebujesz! (kliknij)
Pięć gotowych menu, które zaskoczą, zachwycą i umilą każde domowe przyjęcie. Bogate, nietuzinkowe i estetycznie podane pyszności doskonale wpiszą się w każdą rodzinną uroczystość czy spotkanie towarzyskie.
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy.
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego! Spróbuj! Ty i Twoi goście będziecie zachwyceni!