MENU...
Facebook

Najlepsze na świecie racuchy

Najlepsze na świecie racuchy
Na śniadanie, podwieczorek, wycieczkowy prowiant. Są to podobno najlepsze racuchy, więc zdecydowanie warto im poświęcić nieco czasu, uwagi i limitu kalorii. 

  • 300 gramów mąki pszennej 
  • 2 łyżki cukru
  • 20 gramów świeżych drożdzy albo paczuszka instant
  • półtorej szklanki mleka
  • 2 jajka 
  • łyżka masła
  • szczypta soli
  • 3-4 jabłka
  • ulubiony tłuszcz do smażenia
  • deszcz cukru pudru

I tak - drożdze z cukrem hops do cieplutkiego mleka - kwadransik niech popracują. Potem zaczyn do mąki, dorzutka jajek, dolewka stopionego lecz nie strapionego masła, szczyptowe zasolenie i solidne wymieszanie. Kolejna odstawka. Jak podwoi objętość - do środka pociachane - niezbyt drobno i zupełnie nieforemnie - jabłka. Dalej już tylko smażenie, pudrowanie, zajadanie, palców oblizywanie i w ogóle słodka rozpusta.

________________________________________ 

Szukasz pomysłu na imprezę domową? 

Tutaj znajdziesz o wiele więcej! 

Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!

To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.  

Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy. 

Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.

Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego! 

Zobacz też...

Szybki kontakt

Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)