Ogólne wykonanie - mniej więcej o takie:
kliknij tu
Znaczy raczej mniej niż więcej, ale kierunek tenże :D
Ciasto luźne naleśnikowe - pół szklanki mąki, szklanka wody (można mleko) , jajko, szczypta soli i łyżeczka oleju
Ciasto rozlałem na nieprzywierającej patelni (ogień średnio-mały) - dokładnie j tak jak robiąc naleśnika, na to rzuciłem posiekaną drobno sałatę rzymską (niby sałata, a do smażenia rewelka), trochę drobno posiekanej czerwonej cebuli i chilli. W środku zrobiłem wgłębienie - coś na kształt gniazda trznadla czy dzierlatki :) W to wbiłem jajko, lekko posoliłem, a na górę położyłem dwa plastry łososia wędzonego.
Po kilku minutach smażenia chlapnąłem to jeszcze niewielką ilością ciasta i przewróciłem. Na filmie to przewracanie wygląda lajtowo, ale- kurka wodna - w końcu to potomkowie ninja. No ale dwie łopatki i udało się bez zbytniego bałaganu :D
Na drugiej stronie posmażyłem jeszcze ze 4 minuty i hop na talerz. Maznąłem to jeszcze mieszanką ketchupu i sosu worcester (3:1), w artystycznym nieładzie rzuciłem kiełków rzodkiewki i sypnąłem płatkami suszonego tuńczyka.
Jak lubisz nadziewane naleśniki to koniecznie musisz spróbować tej metody. I to rozpływające się żółtko w środku - MEGA!!!
________________________________________
Szukasz pomysłu na imprezę domową?
Tutaj znajdziesz o wiele więcej!
Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy.
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego!