MENU...
Facebook

Pstrąg z kurkami w cieście francuskim

Pstrąg z kurkami w cieście francuskim

Ponadczasowa prosta elegancja. Taka Coco Chanel, tyle że z rybą. Pstrąg tęczowy - czyli łosoś w klasie ekonomicznej. Często kupne filety wyglądają jakby je oprawiał drwal siekierą, ale ryba wspaniała.

  • filet z pstrąga łososiowego - ale dowolna inna ryba też się nada - nie proponuję jednak mrożonej, one mają w sobie strasznie dużo wody, nawet po dość dokładnym osuszeniu po rozmrożeniu. W czasie pieczenia  może to wszystko po prostu popłynąć
  • 200 gramów kurek 
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • sól, pieprz
  • garść zielonej pietruszki
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 1 żółtko
Filet oczyściłem z ości i skóry - o tak.

Kurki przesmażone z solą i pieprzem i skropione sokiem z cytryny. Ryba tylko lekko posolona. Na płat ciasta surowa ryba, kurki, pietruszka i zawinięcie. Z góry jeszcze posmarowane żółtkiem, do pieca - 200 stopni, ok 15 minut. Jak jest już czarne na górze, znaczy, że za długie pieczenie :)

Na zdjęciu struktura ryby nieco zaburzona, bo z rozpędu ciąłem takim ząbkowanym nożem do chleba, a potem już nie było czasu poprawiać - rozumiecie sami .

________________________________________ 

Szukasz pomysłu na imprezę domową? 

Tutaj znajdziesz o wiele więcej! 

Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!

To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.  

Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy. 

Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.

Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego! 

Zobacz też...

Szybki kontakt

Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)