MENU...
Facebook

Ryba pieczona w szynce

Ryba pieczona w szynce

Świetne połączenie - dojrzewająca szynka i świeża ryba - wszystko o klasycznym włoskim zabarwieniu smakowym.

  • kilka plastrów szynki dojrzewającej
  • filety ryby dowolnej bez ości i skóry
  • chrzan
  • pomidorki
  • rukola
  • grana padano (lub inny)
  • oliwa extra dziewicza
  • ocet balsamiczny
  • sól, pieprz

Piekarnik na 160 st c. (żadnych termoobiegów i innych diabelstw). Filety delikatnie posolić, maźnąć niezbyt obficie chrzanem, owinąć w szynkę i do piekarnika. 5-7 minut wystarczy, chyba że to wyjątkowo gruby filet - to 10.

Na talerz rukola i pomidorki, skropione to oliwą i octem, solnięcie, pieprznięcie, jeszcze ser i upieczona ryba na górę. Prosto, szybko, elegancko.

________________________________________ 

Szukasz pomysłu na imprezę domową? 

Tutaj znajdziesz o wiele więcej! 

Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!

To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.  

Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy. 

Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.

Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego! 

Zobacz też...

Szybki kontakt

Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)