Śródziemnomorska sałatka z kuskusem
Do pracy, do grilla, na imprezę - pasuje wszędzie. Szybko się robi. Dużo fajnych, wyrazistych smaków, bez majonezu czy innych zagęszczaczy - po prostu ekstra.
Potrzebne są:
- porcja kuskusu przygotowanego dokładnie tą metodą (kliknij) - w składzie jest 1 szklanka kuskusu, 1,5 szklanki bulionu warzywnego, sok z połówki cytryny, łyżka masła, szczypta soli, garść pietruszki, łyżka czarnego sezamu
- pół puszki czerwonej fasoli
- słoik pomidorów suszonych (odsączonych, pokrojonych niezbyt drobno - ten olej można wykorzystać do dressingów do innych sałat, albo do pesto, albo do foccaci
- kostka fety pokrojonej w kostkę
- garść czarnych oliwek pokrojonych na połówki tudzież ćwiartki lub zielonych jak kto woli
- kilka liści świeżej bazylii
- po dużej szczypcie suszonego oregano i tymianku - świeże nawet lepiej ale suszone też zrobią swoją robotę
Razem do miski i już :)
Bardzo dobrze jeszcze pasować będą surowe liście szpinaku baby - dodadzą trochę surowej świeżości i chrupkości. No i uprażone pestki dyni, słonacznika czy tam inne ziarno. Ale i w tej wersji jest taka, że człowiek je i je i potem jeszcze łyżką skrobie po dnie miski czy tam talerzyku żeby upewnić się czy to naprawdę już koniec i dlaczego...
________________________________________
Planujesz domową imprezę - rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi, party w ogrodzie? Chcesz przygotować bogate menu, które oczaruje Twoich gości?
Wjazd na kuchnie ma wszystko czego potrzebujesz! (kliknij)
Teraz w promocji trzy e-booki w cenie dwóch. W koszyku pod podsumowaniem jest zapytanie "Masz kod promocyjny?"- kliknij i wpisz 3za2
Zapraszam również do polubienia facebookowego profilu - klik