Sałata z smażoną rybą
Niskokalorycznie, ale i bogato jak na przyjęciu u maharadży. Zapraszam na lekką i przyjemną sałatę z chrupiącą rybą na ciepło, jajkami przepiórczymi i granatem.
Potrzebujemy wedle uznania:
- sałatę - dowolną, gotowe mixy są całkiem ok,
- jaja przepiórcze ugotowane na twardo - tj. jakieś 4 minuty,
- grzanki pełnoziarniste wykonane poprzez pokrojenie w kostkę leciwej bułki i usmażenie tychże kosteczek na bardzo małym ogniu z niewielkim dodatkiem oliwy i soli tudzież ziół suszonych,
- owoc granatu misternie podzielony na nanocząsteczki
- ser Grana Padano, parmezan lub pokrewny pocięty na cieniusio
- oliwę lub olej smakowy - tu sezamowy gdyż darzę go wielkim uczuciem
- sos balsamiczny - do kupienia i w dyskontach, ale można też zredukować na patelni ocet balsamiczny z niewielkim dodatkiem miodu - trochę dłużej, ale nawet lepiej
- łosoś lub pstrąg łososiowy - bez ości - pocięty w kostkę i usmażony na kapce oliwy tak, by przynajmniej z dwóch przeciwległych stron ogarnęła go chrupkość - alternatywnie wędzony też będzie ekstra
- ciuteńka soli i świeżo mielonego pieprzu
- misterne ułożenie na talerzu ku uciesze oka i podniebienia
________________________________________
Szukasz pomysłu na imprezę domową?
Tutaj znajdziesz o wiele więcej!
Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy.
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego!