Sos satay

Sos ten - nie dość, że jest pyszny - ma wartość energetyczną 25-kilogramowego worka peletu. Tu w towarzystwie pieczonych warzyw, tradycyjnie dodawany do grillowanego mięsa, a nawet jako dip do chipsów. Odmian satay'a jest sporo - Indonezja, Wietnam, Chiny, Malezja - i w każdym z tych krajów dziesiętki regionalnych wariacji.

Ten zawiera:
- 3 łyżki masła orzechowego (niesłodzonego)
 - pół puszki mleka kokosowego
 - 1 łyżka koncentratu pomidorowego
 - szczypta soli
 - garść posiekanych orzeszków ziemnych
 - 1 rozgnieciony ząbek czosnku
 - 1 łyżeczkę posiekanej chilli albo kilka kropel ostrego sosu paprykowego
 
W różnych wariantach smakowych może być też kumin, kolendra czy sok z limonki.
Vege bomba!
________________________________________
Szukasz pomysłu na imprezę domową?
Tutaj znajdziesz o wiele więcej!
Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.  
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy. 
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób. 
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego! 



            	