Pikantna rybna z pieczoną ciecierzycą
- 2 litry bulionu warzywnego albo rybnego
- pół kg filetów rybnych - bez skóry i ości (może być karp albo inna słodkowodna - wtedy dobrze jest ości usunąć po ugotowaniu.
- pół papryki czerwonej
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 marchewka
- 3-4 świeże pomidory obrane ze skóry i pozbawione gniazd nasiennych, a poza sezonem 1 puszka
- sól, pieprz, osty ostra papryka - świeża, w proszku albo płynie - wedle preferencji własnych
- 200 gramów ugotowanej ciecierzycy - może być prosto z zalewy
- papryka słodka w proszku
- garść zielonej pietruszki
Do zimnego bulionu wrzuciłem kawałki ryby, powoli zagotowałem, i gotowałem jeszcze ok 15 minut - lepiej nie dłużej bo potem ryba rozpada się jak związki w showbiznesie. Potem kawałki ryby wyciągnąłem z bulionu.
________________________________________
Szukasz pomysłu na imprezę domową?
Tutaj znajdziesz o wiele więcej!
Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy.
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego!