Stek z tuńczyka
Przydaje się patelnia grillowa, ale zwykła też jest ok - najlepiej z grubym dnem. Plaster tuńczyka (w temperaturze zupełnie pokojowej) lekko naoliwiam i kładę na suchej, mocno rozgrzanej patelni. Jak się nie porusza to na powierzchni odciska się patelniany wzorek.
Plaster miał około 1,5 cm - więc max po minucie smażenia z każdej strony. Naprawdę wystarczy chwilę przeciągnąć i jest twardy i suchy jak wiór.. na pustyni.. na Marsie. Po przewróceniu solę, sypię świeżo mielonym pieprzem i na górę daję ciut masła, które momentalnie rozlewa się po strukturze wierzchniej.
Tuńczykowemu stekowi towarzystwa dotrzymują:
________________________________________
Szukasz pomysłu na imprezę domową?
Tutaj znajdziesz o wiele więcej!
Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy.
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego!