Aromatyzowana kacza pierś
Polega to na powolnym podgrzewaniu świeżych ziół i w tym delikatnym dymie podwędzanie mięsa. Spokojnie - to nie bucha jak z sziszy - kuchni nie zadymi - da lekki, przyjemny aromat w powietrzu. Użyłem do tego żeliwnego woka z kratką i pokrywką, ale solidny garnek z grubym dnem i sitko metalowe też zrobią robotę. Bardzo mały ogień, 20-30 minut i rozmarynowa nuta zagrała już bardzo wyraźnie.
W zestawie jeszcze sałata skropiona sokiem z pomarańczy i oliwą, nieco kremowego sera niebieskiego i galaretka buraczana. Delekty i Oetkery tego nie mają, ale żelowanie różności to wszak żadna nowość.
________________________________________
Planujesz domową imprezę - rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi? Chcesz przygotować bogate menu, które oczaruje Twoich gości?
Wjazd na kuchnie ma wszystko czego potrzebujesz! (kliknij)
Teraz w promocji trzy e-booki w cenie dwóch. W koszyku pod podsumowaniem jest zapytanie "Masz kod promocyjny?"- kliknij i wpisz 3za2
Zapraszam również do polubienia facebookowego profilu - klik