Karmelizowane buraki na ostro
- 3-4 buraki
- łyżka masła
- łyżka miodu
- coś pikantnego - ostra papryka w proszku albo jakiś sos paprykowy - cokolwiek z kapsaicyną
Upieczone albo ugotowane buraki kroję w kostkę. Łycha masła na patelnię, na to buraki, chwila smażenia, spora łyżka miodu i nieco papryki ostrej - ja używam formy płynnej (siriracha, tabasco albo pokrewne) - dodana ilość zależy wyłącznie od preferencji indywidualnych.
2-3 minuty smażenia na sporym ogniu żeby miód skarmelizować (wtedy nabiera taką ledwo wyczuwalną nutkę goryczy) i szama. Słodko-pikantne, pełne witaminy C i innych dobroci.
Świetne do pieczonych mięs, ale i sałat. Klikając tutaj znajdziecie świetną sałatę z katmelizownymi burakami i serem feta.
Przepis pochodzi z e-booka "Wjazd na imprezę: Zimno-Ciepło", który znajdziecie klikając o tutaj. I to nie jest zestaw przepisów, a przewodnik jak - krok po kroku przygotować takie menu. Jest wszystko - od listy zakupów, przez opis kolejnych czynności - aż po podanie!!! Nie uwierzysz ile taki e-book oszczędzi Ci czasu, pieniędzy i nerwów!
W wjazdowej ofercie także cztery inne menu imprezowe. Wszystkie są o tu - klik. Teraz w promocji trzy w cenie dwóch. W koszyku pod podsumowaniem jest zapytanie "Masz kod promocyjny?"- kliknij i wpisz 3za2
Zapraszam również do polubienia facebookowego profilu - klik