Pieczone ziemniaki z łososiem wędzonym
Szybciutko bo weekend już tuż :)
Ziemniaki - duże - typ kulinarny C czyli do pieczenia. Dokładnie je poszorowałem i gotowałem około pół godziny. Potem chlupnłąem je oliwą z solą i wędzoną papryką w proszku i siup do pieca - 180 stopni - jeszcze pół godziny. Można piec od razu jednakowoż uważam, że takie podgotowanie poprawia konsystencję i czyni ziemniak lepszym.
Serek - śmietankowy gładki zmieszany z garścią posiekanego koperku, kapką soli i pieprzu. Super sprawdza się w tej roli ricotta. Żadnych więcej intensywnych smaków, żeby w paradę nie wchodziło wędzonemu łososiowi majestatycznie spoczywającemu na ziemniaku z serkiem.
Jeszcze tylko pieczarki - na połówki - rozbełtane jajko - pieprz, sól - bułka tarta i na gorący, średnio głęboki tłuszcz.
Wjazdowe nowości na facebookowym profilu - zapraszam do polubienia - klik
________________________________________
Planujesz domową imprezę? Szukasz pomysłu na menu, które oczaruje gości? Jednocześnie nie masz ochoty na spędzenie wielu godzin w kuchni...
Tutaj jest wszystko czego potrzebujesz! (kliknij)
Pięć gotowych menu, które zaskoczą, zachwycą i umilą każde domowe przyjęcie. Bogate, nietuzinkowe i estetycznie podane pyszności doskonale wpiszą się w każdą rodzinną uroczystość czy spotkanie towarzyskie.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego! Spróbuj! Ty i Twoi goście będziecie zachwyceni!