MENU...
Facebook

Rollsy z ciasta francuskiego

Rollsy z ciasta francuskiego
Przekąska szybka jak struś na speedballu, a łatwiejsze jest już tylko otwarcie paczki chipsów.  Niemal bezrobotna. Świetna na imprezę, kolację, albo gdy ogarnie nagła potrzeba zjedzenia czegoś dobrego... z serem. 

W tym wariancie smakowym - ulubionym moich nieletnich hunów domowych -potrzebne są:

  • opakowanie ciasta francuskiego - można zrobić samemu - o tak (kliknij) - ale wtedy z szybkiej przekąski stanie się slow foodem :) 
  • kilka plastrów szynki
  • 2 garści startego żółtego sera - tu jest gouda i cheddar
  • 1 rozbełtane jajko
  • trochę suszonego oregano

 I jak na zamieszczonych fotografiach. Ser i szynkę rozkładam na płacie ciasta, zwijam całość w rulon, poprzecznie ciacham na kawałki, miziam je rozbełtanym jajkiem, sypię oregano (smakiem i zapachem przynoszą wówczas na myśl pizzę) i do piekarnika - 200 stopni - grzanie góra/dół - około 20 minut - albo po prostu do pięknego zrumienienia. 

Nie ma co się przejmować jak rollsy po pocięciu będą nieco krzywa, spłaszczaone - w czasie pieczenia same nabiorą foremnych krągłości. 

Oczywiście można nadziewać czym-kto-chce. Pieczarki z serem zawsze rozbijają system, albo łosoś z serkiem chrzanowym, albo szpinak z orzechami, albo suszone pomidory - naprawdę co tam jest pod ręką.

________________________________________ 

Planujesz domową imprezę - rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi? Chcesz przygotować bogate menu, które oczaruje Twoich gości?

Wjazd na kuchnie ma wszystko czego potrzebujesz! (kliknij) 

Teraz w promocji trzy e-booki w cenie dwóch. W koszyku pod podsumowaniem jest zapytanie "Masz kod promocyjny?"- kliknij i wpisz 3za2

Zapraszam również do polubienia facebookowego profilu - klik

Zobacz też...

Szybki kontakt

Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)