Sajgonki z pieca
Gdy uważasz, że te z oleju za tłuste, za niezdrowe, za niedietetyczne i w ogóle za jakieś - można je po prostu upiec.
Tym razem nadzienia zrobiłem dwa:
1. marchewka, czerwona papryka, cebula, cukinia - pocięte w cienkie słupki
drobno posiekany czosnek, starty imbir, sos sojowy, przyprawa "5 smaków"
2. mieszanka owoców morza, czosnek, dużo zielonej części dymki, kiełki jarmużu, pasta tom kha, chiński makaron chow mein.
W obu przypadkach wszystko szybko podsmażone na kapce oleju - miałem sojowy akurat. Potem roladki w papierze ryżowym, leciutkie muśniecie olejem z góry i do pieca - 200 stopni - ok. 10 minut. Zasady jak przy smażeniu:
- zawijać niezbyt ciasno - bo je rozsadzi,
- przed pieczeniem najlepiej dać im wyschnąć - z tegoż samego powodu
Po ok. 7 minutach możne je odwrócić, wtedy równomiernie się przypieką. Jest trochę mniej chrupko niż przy smażeniu, ale też nie ciapowato.
________________________________________
Szukasz pomysłu na imprezę domową?
Tutaj znajdziesz o wiele więcej!
Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy.
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego!