Sałatka z tuńczykiem
To też właściwie jedyny sensowny sposób na wykorzystanie tuńczyka w puszce. Wiem, że niektórzy lubią - nie oceniam - ale dla mnie to trochę taki produkt jedzeniopodobny, który z świeżym tuńczykiem ma tyle wspólnego co Kilimandżaro z Jelenią Górą. A jednak w tym zestawieniu pasuje idealnie i wespół z pozostałymi składnikami totalnie ubezwłasnowalnia jedzącego.
Proporcje sa mocno orientacyjne - mniej więcej po równo:
- zapuszkowany tuńczyk w zalewie własnej
- ryż - ugotowany na sypko, ale tak w sam raz - oczywiście są rzeczy gorsze od rozgotowanego ryżu, ale nie aż tak wiele
- zielona fasolka - świeża lub z mrożonki - ugotowana też na jędrno bo rozgotowana fasolka jest właśnie jedną z tych rzeczy
- pieczarki - pocięte w niewielką kostkę i usmażone na kapce tłuszczu
- majonez - dodawany po łyżce do osiągnięcia pożądanego stopnia namajonezowania
- zielona pietruszka - drobno pociachana
- sól, świeżo mielony pieprz
________________________________________
Planujesz domową imprezę - rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi? Chcesz przygotować bogate menu, które oczaruje Twoich gości?
Wjazd na kuchnie ma wszystko czego potrzebujesz! (kliknij)
Teraz w promocji trzy e-booki w cenie dwóch. W koszyku pod podsumowaniem jest zapytanie "Masz kod promocyjny?"- kliknij i wpisz 3za2
Zapraszam również do polubienia facebookowego profilu - klik