Tartaletki wielkanocne
Oczywiście można użyć gotowych podkładów - będzie szybciej i wygodniej, ale zdecydowanie nie lepiej.
Tu znajdziesz przepis i pełne know-how wykonania najlepszych miseczek tartaletkowych na świecie. Można je upiec nawet 2-3 dni wcześniej i trzymać w puszce, ciasto bardzo długo utrzymuje chrupkość, nie nasiąka i nie mięknie od farszu, w dłoniach się nie kruszy za to w ustach rozpływa.
W zależności od wielkości posiadanej foremki to przepis na 12-24 miseczki.
Farsze będą dwa, a ilości składników winne starczyć do wypełnienia tychże tartaletek.
Częścią wspólną są 4 kurze jajka, które wpierw trzeba ugotować na twardo i podzielić wedle struktury na białka i żółtka. Trochę jest niesprawiedliwie bo białka jest więcej więc pewnie trochę ich zostanie lub też można farszu z nimi zrobić więcej i najzwyczajniej pożreć
Farsz 1 - wymieszane co następuje:
- białka z 3 jajek - bardzo drobno posiekane
- kilka plastrów dobrej szynki - również pociachane na drobno
- łyżka majonezu
- łyżka świeżo startego chrzanu
- sól wedle potrzeb
Farsz 2 - również wymieszane:
- 4 żółtka na twardo
- łyżka majonezu
- nieco świeżo mielonego pieprzu
- coś rybnego - tu kilka filecików anchois, ale super zadziała wędzony łosoś, pstrąg albo jasny kawior - rzeczone produkty są zasadniczo słone więc dosalanie farszu nie powinno być już konieczne
________________________________________
Planujesz domową imprezę - rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi? Chcesz przygotować bogate menu, które oczaruje Twoich gości?
Wjazd na kuchnie ma wszystko czego potrzebujesz! (kliknij)
Teraz w promocji trzy e-booki w cenie dwóch. W koszyku pod podsumowaniem jest zapytanie "Masz kod promocyjny?"- kliknij i wpisz 3za2
Zapraszam również do polubienia facebookowego profilu - klik