Kaszkulki
Szybka wrzutka bo to żadna filozofia, ale wizualnie całkiem ładniutkie. Było raffaello krewetkowe - niechże będzie ferrero rocher z mielonego i kaszy. Z tymi kulkami jest jak z rządem - można dowolnie zmieniać skład, a idea i tak zostanie taka sama.
Użyłem :
- 400 gramów mięsa wołowego pomielonego
- 100 gramów przesmażonego boczku pokrojonego w drobną kostkę
- krztynę soli
- garść cebulki prażonej - takiej chrupiącej kupnej (jak w składzie jest tylko cebula i olej to może być).
To skulkowałem i otoczyłem w kaszy gryczanej niepalonej. Potem na parownik i ok 25 minut aż kasza zmiękła.
__________________________________________________________
Szukasz pomysłu na imprezę domową?
Tutaj znajdziesz o wiele więcej!
Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy.
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego!