MENU...
Facebook

Kaszkulki

Kaszkulki

Szybka wrzutka bo to żadna filozofia, ale wizualnie całkiem ładniutkie. Było raffaello krewetkowe - niechże będzie ferrero rocher z mielonego i kaszy. Z tymi kulkami jest jak z rządem - można dowolnie zmieniać skład, a idea i tak zostanie taka sama.

Użyłem :

  • 400 gramów mięsa wołowego pomielonego
  • 100 gramów przesmażonego boczku pokrojonego w drobną kostkę
  • krztynę soli 
  • garść cebulki prażonej - takiej chrupiącej kupnej (jak w składzie jest tylko cebula i olej to może być).

To skulkowałem i otoczyłem w kaszy gryczanej niepalonej. Potem na parownik i ok 25 minut aż kasza zmiękła.

ALE... na wnętrze nadaje się dowolne mięso z dowolnymi dodatkami, grunt żeby trzymało się sferyczności, choć jak kto woli inne figury przestrzenne to bardzo proszę :) Z zewnątrz też można użyć dowolnego innego rodzaj kaszy albo ryżu.

Zrobiłem do tego hummus, ale dip czosnkowy albo jogurt ziołowy zrobiłby równie wspaniałą robotę.

__________________________________________________________ 

Szukasz pomysłu na imprezę domową? 

Tutaj znajdziesz o wiele więcej! 

Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!

To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.  

Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy. 

Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.

Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego! 

Zobacz też...

Szybki kontakt

Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)