MENU...
Facebook

Sakwy z grzybami i rosti

Sakwy z grzybami i rosti

Przymierze polsko-szwajcarskie. Alternatywne dla klasycznego, swojskiego schaboszczaka - sakry nadziane grzybami. A do tego rosti - czyli helwecki placek ziemniaczany - w tej wersji pieczony.


Najpierw mięcho. Schab rozbity na cienko. Opcjonalnie wcześniej marynowany (kapka octu winnego, czosnek, pieprz), ale nie koniecznie. Nadzienie to usmażone z cebulą kurki doprawione tylko pieprzem i solą. Piec się powinny ok. 20-25 minut w 200 st. bez przykrycia i bez termoobiegu. Na ostatnią chwilę można włączyć funkcję grill.

Rosti. Ziemniaki pocięte w zapałkę, dokładnie wypłukane i osuszone. Przesmażone lekko na maśle. Posolone i doprawione ziołami. A potem upieczone ok godziny w 200 stopniach. Tu znajdziecie dokładny opis jak to zrobić.

W zestawie robię tak. Najpierw przesmażam ziemniaki doprawiam i pakuję do pieca w głębokiej patelni bez topliwych elementów albo w formie do ciasta zwykłej (bez przykrycia). Tak piekę przez 40 minut. Potem odwracam rosti żeby przypiekło się i od drugiej strony, obok kładę sakwy i piekę jeszcze przez ok. 20-25 minut.

________________________________________ 

Planujesz domową imprezę - rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi, party w ogrodzie? Chcesz przygotować bogate menu, które oczaruje Twoich gości?

Wjazd na kuchnie ma wszystko czego potrzebujesz! (kliknij) 

Teraz w promocji trzy e-booki w cenie dwóch. W koszyku pod podsumowaniem jest zapytanie "Masz kod promocyjny?"- kliknij i wpisz 3za2

Zapraszam również do polubienia facebookowego profilu - klik

Zobacz też...

Szybki kontakt

Realizacja: HEXADE.COM (Grafik, projektant, webdesigner)