Chrupiący chlebek
Rżniesz w kratkę, wtykasz co chcesz - ser, szynka, salami, oliwki, papryka, cebula, suszone pomidory, więcej sera - podlewasz oliwą albo płynnym masłem z czosnkiem i ziołami, solnięcie i do piekarnika (180 st) aż się zarumieni i schrupta.
Moje ulubione masło czosnkowe robię tak:
- pół kostki masła - w temp pokojowej - znaczy miękkie
- łyżka posiekanej zielonej pietruszki
- szczypta soli
- 2 zmiażdżone ząbki czosnku - chyba że ktoś woli więcej albo mniej, wtedy można dodać więcej albo mniej
Wersja druga - lubieżna.
Rżniesz tak samo jak poprzednio, podlewasz czosnkowym masłem albo oliwą z dużą ilością suszonych ziół - tu wylądowało oregano gdyż lubię najbardziej - usuwasz kilka środkowych kostek, a w ich miejsce pakujesz ser. Można jeszcze przed pieczeniem naciąć serową skórkę z góry, która po odchyleniu odsłoni płynny niemal środek. A jak jeszcze pod serem ukryjesz nieco karmelizowanej cebuli albo pieczarki... To jest wręcz nieprzyzwoite...
A potem jesz tak długo, aż hula-hop pasuje lub póki śmierć (z przejedzenia) Was nie rozłączy.
________________________________________
Planujesz domową imprezę - rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi? Chcesz przygotować bogate menu, które oczaruje Twoich gości?
Wjazd na kuchnie ma wszystko czego potrzebujesz! (kliknij)
Pięć gotowych menu, które zaskoczą, zachwycą i umilą każde domowe przyjęcie. Bogate, nietuzinkowe i estetycznie podane pyszności doskonale wpiszą się w każdą rodzinną uroczystość czy spotkanie towarzyskie.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego! Spróbuj! Ty i Twoi goście będziecie zachwyceni!
Teraz w promocji trzy e-booki w cenie dwóch. W koszyku pod podsumowaniem jest zapytanie "Masz kod promocyjny?"- kliknij i wpisz 3za2
Zapraszam również do polubienia facebookowego profilu - klik