Półkruche podkłady przystawkowe
- 350 gramów mąki,
- 2 jajka,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 100 gramów masła
- łyżka wody,
- pół łyżeczki soli
Na koniec przekrawam wpół - tworząc z jednego krążka - dwa. Można oczywiście piec ciensze i wtedy już nie przekrawać, ale dzięki takiej grubości sa bardziej puszyste, a po rozkrojeniu równe i się nie chybotają. :)
Potem już pozostaje tylko wyobraźnia. Na takim podkładzie można umieściś wszystko co się nie rozsypie i nie rozleje. Tu na przykład jest puree z dyni - takie jak tu - z dodatkiem splastrowanego steka, albo taki "tatar" z wędzonej ryby albo klasyczna sałatka jarzynowa.
Świetnie będą pasowały dowolne gęste dipy i pasty - na przykład taki z groszku i wasabi - jak tu albo serek chrzanowy z koperkiem i wędzonym łososiem albo jakieś pół miliona innych rzeczy.
Podkładów tych użyłem komponując niecodzienne menu przystawkowe. To połączenie bardzo dobrze znanych smaków ubranych w zupełnie nowe formy, oraz klasycznych form wypełnionych nowymi smakami.
W wygodnej formie e-booka jest wszystko - od listy zakupów, przez opis przygotowań po podanie. E-booka "Przystawkowo" znajdziesz klikając tutaj.
W wjazdowej ofercie także e-booki na inne okazje imprezowo-przyjęciowe.
Teraz w promocji trzy e-booki w cenie dwóch. W koszyku pod podsumowaniem jest zapytanie "Masz kod promocyjny?"- kliknij i wpisz 3za2
Zapraszam również do polubienia facebookowego profilu - klik