Żurek z chrupiącymi ziemniakami
- litr rosołu - czystego - mięsno-warzywnego
- pół litra wody
- ok. ćwierć kilograma boczku wędzonego
- tyleż samo porządnej kiełbasy
- ok. ćwierć litra rzeczonego zakwasu żurowego
- ziemniaki - typu kulinarnego C - czyli do pieczenia
- kapka oliwy
- jajeczka
Kiełbę i boczek pogotowałem z pół godziny w rosole z dolewką wody. W takich przypadkach zawsze dolewam wody bo raz - gotowane wiktuały smak oddadzą, a dwa - i tak sporo wyparuje. Potem dolałem zakwas, pogotowałem jeszcze chwil kilka i gotowe.
________________________________________
Szukasz pomysłu na imprezę domową?
Tutaj znajdziesz o wiele więcej!
Nie tylko różne gotowe zestawy imprezowe, ale także dokładne instrukcje jak - krok po kroku - je przygotować!
To nie tylko zbiór przepisów, ale przede wszystkim ciekawie ułożone menu, lista zakupów, efektywnie rozplanowane i chronologicznie opisane kolejne przygotowania, dziesiątki zdjęć, porady i dania alternatywne.
Z e-bookami "Wjazd na imprezę" przygotowanie fantastycznie wyglądającego i przepysznego jedzenia dla wielu osób jest znacznie łatwiejsze, a przy tym oszczędzasz dużo czasu i pieniędzy.
Wszystko opisane w prosty i przejrzysty sposób.
Wspaniałe przyjęcia - w zasięgu każdego!